Efa micăSunt fără multe cuvinte în fața… inimii. Muțenie alternând cu torente de cuvinte îmbibate în lacrimi. My bottom line. Un gând îmbibat în nădejde și adevăr însă, încearcă să mă invite să-l port ca să mă poarte… și e acesta:  „ Îmi ridic ochii spre munți ! De unde îmi vine ajutorul? Ajutorul vine de la Domnul care a făcut cerurile și pământul. Iată că nu doarme nici nu dormitează Cel ce păzește …” … ” Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol și de departe îmi pătrunzi gândul…”

Suflet lipsit de putere, nici nu port gândul în cuvinte până la capăt pe de-a’ntregul; fiecare respirație însă bate parcă în doar ritmul lui, al acestui gând. Ritmul lui, primit ca dar în nevoie… suspin negrăit al Duhului Tău Doamne care stă cu mine at my bottom line și mă vrea înapoi în locul odihnei în Tine, atunci când, amândoi bine știm că, nu sunt acolo. Ritmul lui e funia de care, prin Har, am parte, spre ridicare, când sufletul este pe marginea hăului numit renunțare. O, din câte pricini e numit așa hăul! Singurătate dureroasă e unul din ele, cu siguranța! Ciudată singurătate în mijlocul mulțimii.

Dar durerea îmbrăcată în suspinul îmbibat în adevăr aduce luminița nădejdii și arată din nou și din nou, cu răbdarea aceleiași sănătoase iubiri aspre și îndurătoare, următorul ritm în care ar putea bate mai bine, mai odihnit și cu bucurie inima-mi, următorul popas, următorul pas, anume … așteptarea mea să fie după Domnul, doar după El! La izvor azi curg ape de prin psalmul 130 .

Și înțeleg că sunt pustiit din cauza mea, doar din cauza mea, căci am găsit în mine comori nelegiuite și le-am păstrat și o blestemată de efă mică și am folosit-o. Și văd că am nevoie iertare, curățire, să scot afară rădăcini, lăstari de egoism și mândrie mascați subtil de aparențe înșelătoare. E Mica 6-7 pe unde sunt acum. Tânjesc, mi-e dor de Tata. Îmi ridic ochii spre munți…. Suflet zdrelit de tot felul de lucruri îngăduite, prind azi, încă odată, prin Har, prin credință, frânghia nădejdii: privind și îndreptându-mi cu așteptare inima spre Tine Dumnezeu; cu împrospătată de Tine încredere, pentru următorul pas, încredere că Tu ești singura sursa a dragostei și a bucuriei. Tu Doamne ești comoara inimii și mă înveți gustul sănătos al silei pentru efa mică.

Mă așez azi, pentru azi, lângă Cuvânt; Tu Doamne, știi să mă aduci din nou și din nou înaintea Ta. Răbdător Tată, Doamne Tu mă iubești de dragul frumuseții Tale, ca să-mi dai bucuria să mă văd iubit, iubindu-Te!!

Like 3 People Liked this
avataravataravatar


One Response to Efa mică

  1. Ana Stafford says:

    te iubesc! iti iubesc inima si ma gasesc atat de bine in ceea ce ai scris – asade bine incat mi-au dat lacrimile. Pe langa cele scrise de tine, eu m-am gasit azi diminiata impovarata de frici pe care le-am ascuns in inima mea si care fara sa imi dau seama zi dupa zi au prin in mine lastar dupa lastar. Multumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *