Har 

       Ai plănuit din veșnicii… să faci … om … după Chipul și asemănarea Ta. Ai plănuit și ai devenit Tu om asemenea omului, ca el să vadă cum de frumos ești Tu Dumnezeu, să-și vadă înalta chemare și …să …iubească. Dumnezeiesc plan, dumnezeiască  bunătate și îndurare!…

       …Har!…

       Te-ai arătat trăind plin de Har și de adevăr. Te arăți, prin Duhul Tău, ca viață a inimii descoperită în Har și adevăr. Tu ai venit, Te-ai dăruit, Ești, și astfel eu pot avea viață din belșug când iubesc și port, prin Har, Chipul Tău. M-ai înfiat, din pricina Harului, să port mireasma Ta în bucuria de a fi blând și smerit cu inima, în ascultare și în a iubi până la capăt. Mă uit, prin Har, țintă la Chipul Tău pentru că mie nu imi stă nimic în putere dar pot totul În Tine care, prin Har, mă întărești. Cer, prin Har, de la Tine pentru că eu nu am nimic dar am totul deplin în Tine care, prin Har, dai alor Tăi cu drag Împărăția. Puterea Ta, care mă ajută să Iți văd nemăsurata dragoste, prin Har, în chiar slăbiciunile mele, este făcută desăvârșită și mă întărește spre Tine.

       Și pentru plănuirea și dragostea Ta zice duhul meu: Doamne Tu ești Dumnezeu care singur, prin Har, poți mântui. Tu iubești îndurarea, Tu m-ai dus și mi-ai pus picioarele pe Stânca  la care eu nu puteam ajunge. Tu mă înconjuri cu Har pentru că Slava Ta nu o dai nimănui!

     Tu, prin dumnezeiască bunătate și îndurare, Te-ai dat omului și i-ai arătat Calea prin care Adevărul și dragostea Ta au găsit de bine să se facă cunoscute: prin Harul Vieții. Tu, prin dumnezeiască bunătate și îndurare, viu faci Chipul Tău în om. Iar omul, în ziua cercetării lui, din pricina  Harului, cinstește Numele Tău, prin puterea Harului cunoaște dragoste din Tine și… tot prin Har, iubește.

Like 2 People Liked this
avataravatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *