Locuitor al MunteluiNu sunt al meu. Sunt al Tău. Parte din poporul ce Tu l-ai răscumpărat cu un preț mare. Ales, sfânt, pus deoparte pentru faptele bune pregătite să umblu în ele, așezat în Locurile Cerești în Cristos. Tu Creatorul meu, Tu în bunătatea Ta, ai înscris în ființa mea dor pentru nimic mai puțin decât viață la Muntele Tău Cel Sfânt. Înălțimile mele sunt în Tine.

Dezleg, nu fără efort, lanțurile răutății, legăturile robiei care, cu o dulceață amăgitoare, caută să mă mai păcălească, odată și încă odată, să nu văd Locurile Cerești. Pas cu pas, țintind spre Tine, sunt, datorită Ție, pe calea veșniciei pe care Tu, cercetându-mi inima și cunoscându-mă, mă duci. Știu în Cine am crezut și știu că la dreapta Ta sunt bucurii veșnice. Îmi ridic ochii spre munți. Tânjirea mea este să-mi văd bine locul, să cunosc înălțimile mele și să trăiesc în Cortul Tău, în odihna și ocrotirea Ta, pe Muntele Tău cel Sfânt. De unde îmi vine ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, de la Tine, care ai făcut cerurile și pământul.

Du-mă pe stânca pe care nu pot ajunge…

Mă uit în Carte. Îmi arăți cum din belșug se trăiește la Munte. Umplându-mi inima, Îmi descoperi bucuria, statura localnicului Muntelui, înălțimile locuitorului Ceresc și îmi spui: el umblă în integritate; face dreptate; spune adevărul din inimă și nu bârfește cu limba lui; nu face rău prietenului său și nu aruncă insulte asupra semenului său; disprețuiește pe cel vrednic de dispreț dar cinstește pe cei ce se tem de Domnul; nu își ia vorba înapoi chiar dacă a jurat spre paguba lui; nu-și dă argintul cu dobândă și nici nu acceptă daruri ca să-l nedreptățească pe cel nevinovat. El nu se va clătina niciodată!

Nu sunt al meu. Sunt al Tău. Du-mă pe stânca la care nu pot ajunge…

Like 4 People Liked this
avataravataravataravatar


2 Responses to Locuitor al Muntelui

  1. Ana Stafford says:

    Love it!!! Ca intotdeauna, ai pus in cuvinte atat de frumos strigatu inimii mele. Multumesc!

    • Mihaela says:

      Da, cred din toată inima că este și tânjirea ta! Știu, cunosc ca iubești enorm Aerul Curat, Aerul de Munte!!! Mulțumesc mult pentru apreciere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *