Orb din nastere       Orb din nastere… Noian de intrebari, de ce-uri. Pentru ca sa se arate, in mine, lucrarile Lui Dumnezeu, lumina. Isus a pregatit mai intai noroi pentru ochii mei. Nu m-a intrebat pe mine despre asta, cu siguranta nu ar fi fost prima mea optiune. A Lui da. Cat de departe sunt gandurile Lui de gandurile mele! Asa incat, noroi pe ochi! Apoi, m-a trimis, din locul in care eram, sa ma spal. De ce o mai fi facut noroiul?! De ce ma trimite din loc, cu ochii astupati  de noroi, in vazul lumii!? Ca sa se arate, in mine, lucrarile Lui Dumnezeu, lumina. M-am dus, asa cum am fost, pana la locul de spalare. M-am spalat. M-am  intors vazand bine. Ma intreaba altii, ma intreb parca si eu… acela care sedea si cersea?! Eu sunt acela! Am fost orb, acum vad! Vad bine dar cu cine impart bucuria vederii?! Teama, retragerea, celor pe care – inca din vremea cand ochii ma impiedecau sa vad cat si acum cand au incetat sa ma mai impiedice – doream mult sa-i vad langa mine, teama lor m-a lasat singur. Singur in fata unora care stiu Scripturile dar n-au auzit Cuvantul, in fata unora care nu stiu ca de la Dumnezeu este tot ce s-a facut. Singur in fata intrebarii tu vorbesti ? M-au dat afara… din viata lor.

      Cand a auzit Isus, cand n-a mai fost nimeni langa mine, m-a cautat, m-a gasit si am stiut de la El ca a venit pentru mine ca sa vad lucrarile Lui minunate: lumina.

(Ioan 9)

Like 5 People Liked this
avataravataravataravataravatar


4 Responses to Orb din nastere

 1. Ana Stafford says:

  Sunt napadita de ganduri cand citesc postul tau:
  1. de ce noroi?
  2. pe ochii care oricum nu vad nimic, de ce mai ii astupa cu noroi? Pare a fi degeaba, nu? Orbul oricum nu vede.
  3. de ce a adaugat inca un motiv de ocara, la un om deja ocarat si respins de altii?
  4. de ce il lasa sa mearga singur sa se spele, el deja a fost singur destul.

  …….ahhh, ce familiar … adica, prea familiar mi se pare drumul orbului astuia :-))

  Ce imi place cel mai mult este ca Isus l-a cautat mai tarziu sa vorbeasca cu el.

 2. Delia Filip says:

  A venit..ca sa vad si sa inteleg. Singur in fata intrebarii – ce real si adanc.

  • Mihaela says:

   Stii, cred ca in cele mai adanci bucurii cat si in cele mai adanci dureri, deplin alaturi si pe de-a-ntregul onest cu fiecare din noi, e doar El

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *