Orice ți-ai doriÎmi doresc Doamne… E în inima mea dor, dorința… îmi doresc Doamne … îmi doresc…

Dumnezeule… și Tu îmi dorești ! Ce îmi dorești Tu Doamne?!? Ce îmi dorești TU Doamne?!?

Viața !

Vorbește Doamne. Mai mult Doamne, mai mult …

Toate sunt clare pentru cel priceput și corecte pentru cei ce au găsit cunoștința: Îndrumarea înțelepciunii este mai de preț ca argintul și cunoștința decât aurul si rubinele. Înțelepciunea locuiește împreună cu prudența. Înțelepciunea stăpânește cunoștința și chibzuința. Orice ți-ai dori nu se poate compara cu ea.

Mai mult Doamne, mai mult …

Începutul ei este frica de Domnul. Esența ei este prietenia intimă cu El. Parte la sfaturile și planurile Lui: bucurie neîncetată în prezența Lui, bucurie de întreaga lume a Lui, desfătarea în fii oamenilor…. Înțelepciunea: meșterul și desfătarea Lui Dumnezeu.Orice ți-ai dori nu se poate compara cu ea.

Înțelepciunea… frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu. Înțelepciunea te face să urăști răul, mândria și aroganța. Înțelepciunea te face să urăști calea rea și vorbirea stricată. Din înțelepciune vin sfatul și chibzuința, priceperea și puterea. Prin ea guvernează cei ce conduc cu dreptate. Daca o cauți o vei găsi – e promisiunea ei! Orice ți-ai dori nu se poate compara cu ea.

Mai mult Doamne, mai mult …

… daca o iubești, te va iubi – e promisiunea ei! Înțelepciunea iubește pe cei ce o iubesc. Înțelepciunea… frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu. Iubit de Înțelepciune!!!?!! Când ești iubit – din frânturile ce le cunosc din iubire, din ce m-ai învățat trăind, Doamne, din tânjirile puse în mine de Tine, din cuvintele Tale  –  știu : când ești iubit ești căutat, dorit să fi cunoscut, invitat să cunoști, însoțit cu bucurie, așteptat la intimitate. Știi că ești acceptat, îngrijit, sprijinit, încurajat să pășești spre cel mai bine al tău. Știi că dragostea este răbdătoare, plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se gândește la rău, nu se bucură de nedreptate ci își găsește bucuria în adevăr, crede, nădăjduiește, suferă și…  știi că dragostea este și nu se sfârșește. Să fi iubit de Înțelepciune!!! Să te însoțească în mod iubitor frica Domnului, să fi invitat la a cunoaște desfătarea Lui Dumnezeu, să te încurajeze spre cel mai bine al tău meșterul Lui Dumnezeu desemnat din veșnicie, să fi dorit a fi parte la bucurie neîncetată în prezența Lui, la bucurie de întreaga lume a Lui, chemat  la a te bucura de fii oamenilor.

Înțelepciunea aduce bogăție, onoare, belșug, bunăstare. Înțelepciunea… frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu. Ea îți deschide ochii inimii să vezi identitatea ta, a belșugului adevărat, a comorilor de căutat. Îți atinge inima să cunoști aceste valori in esență, să le deosebești de imaginea lor. Ea nu te va lăsa să pierzi înțelegerea că rodul ei se cântărește nu în lucruri trecătoare, nu în  palida imagine a lucrurilor viitoare, ci in realități veșnice început a fi gustate de pe acum. Și vei pricepe că rodul este mai bun decât aurul și profitul ei întrece cel al argintului.

Înțelepciunea… frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu. Dacă dai greș în a o găsi pentru singurul motiv că o urăști, pentru că o vrei departe de tine… te vei răni singur, te vei lipsi de viață.

Înțelepciunea… frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu… oricine o găsește, găsește viața .

Înțelepciunea, frica de Domnul, prietenia intima cu Dumnezeu, orice ți-ai dori nu se poate compara cu ea.

 

Proverbe 8

 

 


Like 3 People Liked this
avataravataravatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *