PașiPrivesc urma pașilor în vale …

Am pornit cândva, de demult, de departe spre Cer. Fiecare pas, o alegere.

Am fost la Casa Olarului. Lut la Casa Olarului. Cu inima tânjind după frumusețea bucuriei iubirii revărsată în viață și bunătate am încercat să modelez eu. Modelarea însă Îi aparține! A lucrat cu amestec de aspră-blândă îndurare și dragoste gingașă. A zdrobit, a modelat, a pus în cuptor, a zdrobit din nou, a modelat, apoi cuptor… A mai zdrobit … A luat-o de la capăt o dată, de două ori, de multe ori. De ce? De ce?? Gândul Olarului  m-a lăsat fără grai: suferință, renunțări, dureri, ca să nască, din mistuitorul strigăt al inimii, mai viu și mai puternic, dorul de … Viață.

Pași înspre Casa Păstorului. Miel căutând ocrotire și mângâiere. M-a așteptat cu dragoste și îndurare. A stat lângă mine. Blândă-aspră îndurare și dragoste. M-a odihnit, m-a hrănit. Mi-a dat să gust înviorare. A stat lângă mine.  Am văzut gândul Păstorului: Viață. Toiagul și nuiaua Lui lucrează frumusețea după care tânjesc. Îi urmez glasul vindecător și mă conduce bucurându-se de fiecare pas al meu, chiar nesigur, spre El.

Intru în Casa Stăpânului. Rob eliberat. M-a ales dintotdeauna și din nou. Fără să merit ci prin dragoste și îndurare. A pus sigiliul Lui pe inima mea. Noblețea Sigiliului mă face să doresc cu dedicare, cu pasiune și uimire să mă ridic la statura Lui, să fiu împreună lucrător cu Stăpânul la rodul Vieții. E noblețe și mult dorita frumusețe în a fi robul Lui liber.

Viață… în Casa Tatălui. Mă simt acasă. Sunt parte. Copilul casei. Zdrobiri, răni mă împiedică din prima zi să fiu performer. Și poate nu voi fi nici în a zecea zi.  Dar bucuria de a  regăsi în mine Viața Tatălui îmi dă putere și drag să învăț, pas cu pas, să fiu ceea ce e înscris în mine să fiu. Aparțin aici. Cresc încurajat de îndurare și dragoste. Chemarea de a fi parte la frumusețe capătă înțeles nou.

Împărtășire, cunoaștere, Casa Prieteniei. Cel mai bun Prieten. El știe toată inima mea: adâncă tristețe ori bucurie scumpă. Îmi odihnesc inima in inima Lui – dragostea Lui mă liniștește. Prezența Lui mă bucură. Vreau să-L cunosc, să-I fiu pe plac, să aibă  bucurie de mine, să-i întâlnesc așteptările, să-I fiu prieten. Prietenie deplină, fără rezerve, fără regrete și pentru totdeauna. Gust al frumoasei bucurii a iubirii mult dorite. Viață.

Iubire … pași spre Casa Mirelui … deplin, fără regrete și pentru totdeauna…

Like 2 People Liked this
avataravatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *