Răstoarnă masaA ales să facă negoț. O inimă. Târguie. Cere și nu primește …

Casa pe care o vrei a Ta, inima, târguie cu resursele Tale, încredințate ei, de parcă ar fi … ale ei! Prost târg, nedrept negoț, fără sorț de izbândă: să “ofere”  bunurile Tale cele bune pentru ne-bune trecătoare plăceri mărunte. Dar ea nu știe. Doar Harul Tău știe.

Desfătarea și moștenirea inimii cea foarte mare ești Tu. Și ea nu știe. Te pune pe masă…

Bunurile… pentru  a le închina Ție. Iertarea… pentru a știi că poate rămâne ferm bucuroasă pe stâncă. Ascultarea… ca să fie cu ascultare întărită ÎN Tine și ÎN puterea tăriei Tale. Și ea nu știe. Le pune pe masă. Inima, trupul … Templul Duhului Tău, loc pe care, așa-L dorești Tu: nu de târg ci locul locuinței Tale. Locuirea Ta, singurul Bine al ei dar ea nu știe.

Chiar și așa, neștiind ea, Harul Tău știe. El, Harul Vieții Tale Veșnice pune Totul la dispoziție încât să fie locul lucrat pentru a se potrivi cu onoarea Ta. Totul nu e de vândut! Totul e al Tău pentru Tine, pentru onorarea Ta, pentru desfătarea inimii În Tine, pentru bucuria creșterii în asemănare cu Tine. Și ea… tot nu știe.

Răstoarnă masa de târg Doamne! O să doară. O să fie dezordine și cioburi… dar așa, poate așa, va știi! Apoi va fi curat și Închinare. Da, Harul, chiar după cioburi, pune în mișcare hotărârea inimii pentru ieșirea din târg prin credință, prin puterea Ta, pe ușa ascultării, spre locul închinării: un duh tot mai asemenea Ție. Și hotărârea ieșirii ei spre acest loc o întărește tot El, cu adevărata nădejde a bucuriei și a moștenirii ei cea foarte mare care ești Tu.

Și când va fi să mai fie târg … răstoarnă masa Doamne! O să doară. O să fie dezordine și cioburi. Apoi, prin Harul Tău, va fi curat și… Închinare… bucurie într-un duh tot mai asemenea Ție.

Like 4 People Liked this
avataravataravataravatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *