Stele        Cei drepți  vor străluci ca stelele în Împărăția Ta. 

        Privesc în oglindă …  despre mine…  intermitențe…

       Îmi umplu sufletul de poveri când umblu după a căpăta onoare din partea oamenilor. Mă ocup cu a-l sufoca când port mască. Îl murdăresc cu nedreptate când pretind oamenilor iar mie mi se cuvine. Îmi îngrămădesc inima în gunoaie înghețate când astup vocea Ta, Dumnezeule! Când toate astea le fac, când, cunoscând, nu pășesc și nici alții din pricina mea, răspândesc nu strălucire, ci mireasmă de … întuneric, moarte.

       Fericit sunt când, având Harul să aud Cuvântul Tău, Îl păzesc. Când în loc de a umbla în răutate și jaf umblu cu milă, e viață. E lumină când, prin Har, mai mult decât jertfele, iubesc a umbla în dragostea și dreptatea Ta. În blândețe și inimă smerită e curăție și odihnă pentru sufletul meu. Fericire e ca, prin Har, cu sufletul curat, să Te pot vedea, Dumnezeu și, umblând în lumina-Ți, să port lumină.

        Privesc în oglindă …  măsura de credință pe care a dat-o  Dumnezeu …

       Căci prin Har sunt mântuit, prin credință. Și asta nu vine de la mine.  Uneori măsura de credință pe care mi-o dai este de așa mărime încât poate întări și pe alții. Alteori, măsura de credință ce mi-o dai e bun prilej altora să fie parte la întărirea ei. Prin ceea ce dăm fiecare, pășim spre a întări mâinile care se clatină și genunchii care au slăbit, pășim spre a fi tari în credință. Și credința este o încredere neclintită în lucrul nădăjduit, în lucrul care nu înșală: acela că Tu Doamne, Tu, vei sfârși lucrarea bună pe care ai început-o așa încât, spre onoarea Ta, să strălucesc! Iar partea mea e ca … având putere, prin Harul Tău, să îți văd dragostea și iubindu-Te prin puterea aceluiași Har al Tău, bucurându-mă împlinitor de frumusețea Ta, pentru bucuria pe care mi-o pui înainte, să-mi fie groază de rău și să mă lipesc tare de bine, până la capăt, ca să răspândesc frumoasa Ta lumină, strălucind.

         Privesc în oglindă  …  Dumnezeu …

        Mă luminez de bucurie. Tu ești Dumnezeu! Tu ești Viața! Tu ești Dumnezeu! Tu strălucești în tot ce Ești și faci! Stelele … ele…  împodobesc cerul nocturn. Tu, Tu dai cu plăcere Împărăția și… cei drepți vor străluci ca stelele în Împărăția Ta!

Like 3 People Liked this
avataravataravatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *