Unii ca eiPlini de viata  proaspata. Fara a se baza, pentru traiul lor, pe cunostinta proprie a binelui si raului. Total dependenti de cel mare. Flamanzi declarati. Reusind sa se odihneasca cu adevarat doar in curat si in increderea izvorata din (re)cunoasterea bratelor de care apartin. Vizibil transformati innoitor si prinzand tot mai multa putere, de la o zi la alta, prin hrana si odihna potrivita. Amprentati, cu fiecare noua experienta, de chipul propriei familii si crescand in asemanarea ei… Bebelusii !!!

    Posesori fericiti ai unui puternic simt al mirarii. Aflati intr-o permanenta asteptare bucuroasa a fiecarui urmator moment ce ocazioneaza inca si inca ceva de gustat din viata. Fara abilitati deosebite de a ascunde “partea dinlauntru a paharului”. Teribil de incantati sa fie gasiti. Absolut vulnerabili si fara aparare in ei insisi. Sanatos si potrivit naivi, scaldati zilnic in nevoia de a fi invatati … Copilasii !!!

   Da … ei … copiii!!! Suficient de naivi, flamanzi dupa crestere, deplin vulnerabili, ei permit vietii, cuiva mai mare, sa-i copleseasca si sa-i poarte. Credinta in propria micime, nevoia de a apartine, dorinta de a fi cunoscuti, alergarea dupa a fi iubiti, bucuria de a imprastia iubire, increderea in cel mare, sunt materie prima a tanjirii lor active dupa timpul in care se va spune despre ei ca au devenit mari … sunt nelipsitele ingrediente ale transformarii lor, pana in momentul in care se vor (re)gasi, in ceea ce vor fi sa fie fie, la casa lor.

   Imparatia Cerurilor …  este …  a unora ca ei.

Like 2 People Liked this
avataravatar


2 Responses to Unii ca ei

 1. Delia Filip says:

  Cat de frumos ai spus-o Mihaela! :)

  • mihaela says:

   Multumesc. Este … o frantura din ce am invatat,cu precadere, in saptamana asta.
   Ma regasesc mult in scrierile tale, Delia. Multumesc tie pentru sufletul tau deschis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *