Vremuri… un pom sădit pe malul apei , care aduce rod la vremea lui.

Aici pe pământ …vremuri de rodire, vremuri de nerodire…

Vremuri de nerodire …  ingredient esențial pentru un rod mai bun în vremurile de rodire. Da, pot fi! Secetă, uscăciune, zbateri distrug mândria față de propria abilitate – pot mări dependența față de Dumnezeu. Este, în adevăr, nevoie de experiențele care smeresc! Uneori, gerul, se pare că, face portocalele mai dulci. Iarna, în aspre condiții, în taină, nesperat parcă, pomul își reface puterile și se pregătește pentru anotimpul de rodire.

Vremuri de nerodire … nepotrivite deciziilor permanente dar nu va fi mereu așa. Dacă dogorește soarele, nu e pentru a decide distrugere, renunțare. Nu! Pentru că nu va fi mereu așa. Lucrurile care se văd sunt trecătoare, supuse schimbării, dar cele ce nu se văd sunt veșnice.

Vremuri de nerodire … dogoarea, ploaia, frigul … ciudați formatori ai stabilității. Asprimea înconjurătoare obligă rădăcinile la a se ancora tot mai adânc în pământ spre sursa supraviețuirii. Luați-mă de aici, duceți-mă într-un loc fără arșiță și vijelii!  Însă, în planul Grădinarului  ușile se închid, ieșirile, scoaterea, toate astea, se fac cu … bucurie. Scoaterea  din pricină de criză slăbește rădăcinile, legătura cu sursa Vieții. Rămânerea în planul Lui, va întări. Și, într-o bună zi, furtunile nu vor mai fi piedică, nu vor mai afecta abilitatea de a aduce rod – rod bogat în ochii Lui Dumnezeu, rod gustos pentru ai Lui.

Da, vremuri de nerodire … vremuri de rodire … durerea poate lucra valori veșnice:

Un ferice temător de Dumnezeu… un pom sădit pe malul apei, care aduce rod la vremea lui. Rod Viu, plăcut, soi Dumnezeiesc, chipul și asemănarea Lui…  Rod pentru acest al Lui scop înalt: să fie sfințit Numele Lui.

Iar oamenii… văzând rodul Vieții în mijlocul lor, să redescopere bucuria copilăroasă a uimirii în fața frumuseții dragostei și dreptății Lui. Și temându-se de Cel Veșnic și cu încredere în El, crescând în cunoașterea și asemănarea Lui să slăvească pe fericitul Dumnezeu care îi vrea… asemenea Lui. Și ferice de ei fiind, pentru că Îi sunt asemenea, să fie sfințit Numele Lui.

Precum zilele unui copac așa vor fi și zilele poporului Meu” (Isaia 65:22b)

Like 4 People Liked this
avataravataravataravatar


2 Responses to Vremuri

  1. Lucian C. says:

    Mihaela, mai deunăzi meditam și eu la Psalmul 1 cam așa: Cel îndrăgostit de Domnul care se adapă din izvoarele de apă ale Legii Domnului „își dă rodul la vremea lui”. Interesant, nu în orice vreme, ci „la vremea lui”. Dar când nu este sezonul rodirii, ce sezon este pentru pom? Concluzia se impune de la sine (din context, sursa adevărului și din natură, sursa metaforei): sezonul conectării la izvor. DOAR CONECTAREA ÎN ORICE VREME ASIGURĂ RODUL LA VREME. Gândurile tale mi-au adus aminte de gândurile mele. Se pare că au aceeași sursă.

    • Mihaela says:

      Da, așa este. Este atât de adevărat ce spui: doar conectarea în orice vreme asigură rodul la vreme! Mulțumesc mult Lucian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *